2013 m. kovo 5 d., antradienis

Rusiški kukuliai




Šiame bloge būs publikuojami mano išbandyti receptai. Tad pirmas mano receptas.

INGRIDIENTAI:

700 g veršienos,
200 g ryžių,
kiaušinis,
druska,
pipirai.
Padažas:
2 svogūnai,
4 česnakų skiltelės,
5 pomidorai,
šaukštas pomidorų padažo,
10 % riebumo grietinėlės arba greitinės,
aliejus,
druska,
pipirai,
petražolės.
Lakštiniams:
2 kiaušiniai,
sviestas,
druska.

GAMINIMAS:

Ryžius apvirkite, mėsą sumalkite, įmuškite kiaušinį, gardinkite prieskoniais ir sumaišykite. Suvoliokite nedidelius kukulius ir apkepinkite. Pakepinkite smulkintus svogūnus, šaukštą pomidorų padažo bei nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Po 5 minučių dėkite: sugrūstus česnakus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite dar 5 minutes. Tuomet sumažinkite ugnį ir atsargiai į padažą sudėkite mėsos kukulius. Uždenkite ir troškinkite 40 minučių. 5 minučių prieš nukeliant nuo ugnies, supilkite grietinėlę. Iš miltų, druskos ir kiaušinių užminkykite tešlą (vandens nepilkite), sukočiokite, truputį apdžiovinkite ir susukite tešlą kaip vyniotinį. Supjaustykite siauromis juostelėmis, kad išeitų makaronai, išvirkite, perliekite vandeniu, pašildykite ir apliekite tirpintu sviestu. Dėkite į lėkštę po 2 kukulius, apliekite padažu. Iš lakštinių susukite susukite po dvi "sraiges", pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą