2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

RECPETAS: Žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais


 Šaldytuve radau užsilikusių pievagrybių ir žiedinį kopūstą. Produktai jau atrodė ne pirmos jaunystės, tad jau reikėtų juos suvartoti. Ilgai nesugalvojau ką iš jų galima pagaminti, tad prisėdau prie kompiuterio ir nusprendžiau pažiūrėti kokie receptai yra publikuoti lietuviškuose internetuose. Radau štai tokį įdomų apkepą. Iš tiesų nenusivyliau, skonis buvo pasakiškas.

PRODUKTAI:

600 g žiedinių kopūstų,
300 g pievagrybių, poras,
1 l paukštienos sultinio,
ryšelis petražolių,
ryšelis krapų,
200 ml majonezo,
česnakų,
200 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai aliejaus,
druska,
malti pipirai,
saldžiųjų paprikų.

PARUOŠIMAS:

Žiedinius kopūstus pamerkite 20-30 minučių į parūgštintą vandenį, nuplaukite ir išskirstykite žiedynus. Pievagrybius perpjaukite pusiau. Kopūstus berkite į verdantį sultinį ir virkite 4 minutes, tada pridėkite pievagrybius, pavirkite dar 3 minutes ir nuvarvinkite. Porą supjaustykite žiedeliais, česnakus susmulkinkite.

Dėkite daržoves į aliejumi pateptą kepimo formą, viršų aptepkite majonezu, apibarstykite smulkintais žalumynais, gardinkite prieskoniais, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite 15 minučių iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

PATARIMAS. Patys skaniausi ir vertingiausi kopūstai - kieti, tankiai suaugę, baltos arba kreminės spalvos, iki 10 cm skersmens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą