2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Receptai pagal vokiečius.

Prieš savaitę per eBay užsisakiau kelis senus vokiškus receptų žurnalus. 5 žurnalai kainavo tik 2 eurus. Vakar  gavau pranešimą iš pašto, kad siuntinys jau Lietuvoje, tad nulėkiau į paštą ir pasiėmiau receptų žurnalus. Žurnale buvo publikuoti inti išskirtiniai bei puikūs receptai. Keletą jų išverčiau į lietuvių kalbą ir čia pateiksiu.

Sūrio ir kopūstų salotos

Reikės: 250 g kopūstų, žiupsnelio druskos, 2 morkų, indelio konservuotų ananasų (227 g), 150 g tarkuoto sūrio (ementalio). Užpilui: 200 g natūralaus jogurto, 7 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1 šaukšto cukraus, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su druska ir leiskite valan­dą pastovėti. Nupilkite išsiskyrusį skystį, morkas sutarkuokite stambia trintuve. Viską sumaišykite su ananasais ir tarkuotu sūriu. Sumaišytą užpilą užpilkite ant salotų ir palikite pusvalandį šaldytuve.



Vištienos ir kuskuso salotos

Reikės: stiklinės kuskuso, 2 šaukštų citrinų sulčių, 5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 7 šaukš­telių balzaminio vyno acto, druskos, cukraus, juodųjų pipirų, 300 g vištienos filė, 1 raudonos saldžiosios paprikos, 1 geltonos saldžiosios paprikos, 7 raudonojo svogūno, 7 cukinijos, 4 pomidorų, 2 česnako skiltelių, 1 citrinos sulčių, šviežių smulkintų bazilikų.

Sumaišykite citrinų sultis, aliejų, actą, druską, cukrų, juoduosius pipirus. Kuskusą paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės ir sumaišykite su aliejaus mišiniu. Paprikas apkepkite keptu­vėje, kepsninėje arba orkaitėje, kol odelė pajuoduos. Tada sudėkite į sandarų indą arba į maistine plėvele dengtą dubenį ir palaikykite 10 minučių, kad odelė atšoktų. Nulupkite, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Aliejuje apkepkite pailgais gabaliukais supjaustytą vištienos filė, pagardinkite druska ir pipirais. Griežinėliais supjaustykite svogūną ir cukiniją, skiltelėmis - pomidorus. Susmulkinkite česnako skilteles. Sumaišykite kuskusą, vištienos filė, paprikas, svogūną, cukiniją, pomidorus, česnaką, citrinos sultis ir smulkintus bazilikus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą